About2019-04-10T12:14:25+00:00

Γνωρίστε την καλύτερη πλευρά… του εαυτού σας!

Εισαγωγικό Σημείωμα

Ο Δερματολόγος, πέρα από το γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας του που είναι τα νοσήματα του δέρματος, των βλεννογόνων (στοματική κοιλότητα, γεννητικά όργανα), οι παθήσεις των τριχών, οι παθήσεις των ονύχων, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που στην ομάδα αυτή περιλαμβάνονται και τα αφροδίσια νοσήματα, είναι και η Κοσμητική Δερματολογία.
Πρόκειται, για ένα καινούργιο μεγάλο κλάδο της Δερματολογίας, που καλύπτει όχι μόνο την ανθρώπινη φιλαρέσκεια αλλά περισσότερο τις ανάγκες της κοινωνικής προσαρμογής.
Ο Δερματολόγος, είναι αυτός που γνωρίζει την ανατομία την φυσιολογία και την παθολογία του δέρματος και των εξαρτημάτων αυτού (τρίχες, όνυχες), άρα μπορεί να παρεμβαίνει για την συντήρηση και διόρθωση διαφόρων προβλημάτων, που μπορεί να προκύψουν με τον χρόνο, την έκθεση στον ήλιο, αλλά και γενικά ο τρόπος ζωής του που επηρεάζει την ισορροπία του δέρματος.
Ο Δερματολόγος, μετά από ένα λεπτομερές ιστορικό, θα καταγράψει τις ανάγκες που έχει ο ‘’ασθενής’’ και είναι εκείνος που θα προτείνει τις κατάλληλες θεραπευτικές και κοσμητικές παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπισθούν.

Αντικείμενο της Κοσμητικής Δερματολογίας

‘Οσον αφορά το αντικείμενο της Κοσμητικής Δερματολογίας, έχουμε πολλά “όπλα”, για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες ανάγκες του ανθρώπου.

  • Botox , για τις ρυτίδες έκφρασης (δυναμικές ρυτίδες)

  • Υαλουρονικό οξύ, για τις στατικές ρυτίδες και να δημιουργήσουμε όγκο, για ένα πιο φρέσκο και νεανικό πρόσωπο

  • Νήματα, για κατευθυνόμενη κολλαγονογένεση και στήριξη των ιστών

  • Συσκευές Laser για αποτρίχωση, αντιμετώπιση Ευρυαγγειών προσώπου και κάτω ακρων, για μη επεμβατικές θεραπείες για αντιμετώπιση ουλών, δυσχρωμιών και γενικότερα αναζωογόνησης του δέρματος

  • Υπερήχοι HIFU High intensity focused ultrasound) για σύσφιξη και ανόρθωση των ιστών προσώπου και σώματος
  • Μεσοθεραπεία για συντήρηση και ανανέωση του προσώπου – λαιμού – ντεκολτέ και σώματος (κυτταρίτιδα, λιπόλυση)

Τις περισσότερες φορές, ο Δερματολόγος πρέπει να συνδυάσει διάφορες μεθόδους για να μπορέσει να διορθώσει κάποιες ατέλειες που παρουσιάζει το άτομο.
Το πιο σημαντικό όμως, είναι να μπορέσει να δημιουργήσει, όσο το δυνατόν περισσότερο πιο φυσικό αποτέλεσμα.Μέτρο και όχι υπερβολές που αλλοιώνουν τα φυσικά χαρακτηριστικά του ατόμου.

Πρώτα απ’ όλα, κάνουμε μια ενημερωτική συνεδρία, όπου καταγράφουμε όλες τις ανάγκες του ατόμου. Μετά αναλύουμε τους τρόπους, μεθόδους, θεραπευτικές επιλογές και συνδυασμό αυτών.
Πολύ σημαντικό και η συντήρηση του δέρματος, η αποφυγή ηλιακής έκθεσης (γήρανση, καρκίνος δέρματος), και γενικά η ανάλυση του τρόπου ζωής του ατόμου, που επηρεάζει πολύ την ποιότητα του δέρματος.
Έτσι λοιπόν, ο σύγχρονος Δερματολόγος, έχει μεθόδους που μπορεί να τις συνδυάσει, για ένα καλύτερο και προπαντώς φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς να αλλοιώσει τα φυσικά χαρακτηριστικά του. Ευτυχώς στην εποχή μας, διαθέτουμε ασφαλή υλικά και αυτό μας κάνει όλους πιο ήσυχους. Μην διστάσετε να συζητήσετε με το δερματολόγο σας, λοιπόν, γι αυτά τα θέματα της Κοσμητικής Δερματολογίας, γιατί μια σωστή παρέμβαση θα τονώσει την αυτοπεποίθηση σας και θα σας γεμίσει χαρά, γιατί η εικονα εχει την σημασία και την αξία της, χωρίς όμως υπερβολές.

Γεώργιος Μπουχαλάκης

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1959.
Τελείωσε το 2ο Λύκειο Ηρακλείου το 1977.
Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης La Sapienza όπου απέκτησε το πτυχίο της Ιατρικής το 1984. Μετά από εξετάσεις στην Δερματολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ρώμης La Sapienza αρχίζει την ειδικότητα της Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας το 1985 όπου αποκτά το δίπλωμα της ειδικότητας το 1988 με άριστα. Το έτος 1989 επιστρέφει στην γενέτειρα του στο Ηράκλειο Κρήτης όπου ξεκινά το ελεύθερο επάγγελμα.
Από νωρίς ασχολήθηκε με τον κλάδο της Κοσμητικής Δερματολογίας. Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ακολουθεί το πρόγραμμα της Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης CME (Continuing Medical Education)

  • Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου,
  • Μέλος της ΕΔΑΕ (Ελληνική Δερματολογική Αφροδισιολογική Εταιρεία
  • Μέλος της ΕADV (European Academy Dermatology Venereology) Eυρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας Αφροδισιολογίας.
  • Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής.
Μπουχαλάκης Γεώργιος